Creatine Powder

Pot creatine

Creatine Powder bestaat voor 100% uit de lichaamseigen stof Creatine Monohydraat, welke essentieel is voor alle spierbewegingen. Het Creatinegehalte in je spieren bepaalt namelijk de duur dat een spier maximaal belast kan worden. Door het gebruik van Creatine Powder beschikken je spieren over meer ATP (adenosine trifosfaat), oftewel over meer energie.

Dosering:
Neem in de oplaadfase (4 tot 6 dagen) 3 maal daags 5 gram Creatine Powder in, verdeeld over de dag (ook tijdens een rustdag!). In de onderhoudsfase die hierop volgt is een dagelijkse dosering van 5 gram voldoende. Een maatschepje met creatine is 5 gram. Neem Creatine Powder ook op rustdagen en neem dit altijd op een lege maag, op een vast moment in. Los elke 5 gram Creatine Powder op in 100 ml vruchtensap of dextrose. Gebruik Creatine Powder 4-6 weken en las dan een pauze in van ten minste 6 weken.
Gebruiksmoment:
Op een lege maag, op een vast moment van de dag
Ingrediënten:
Creatine Monohydraat 100% pure .Geen allergenen aanwezig
Voedingswaarde:
VOEDINGSWAARDE
Samenstelling 5 g 100 g
Energie* 84 kJ/ 20kcal 1674 kJ/ 400kcal
Eiwitten 0 g 0 g
Koolhydraten 0 g 0 g
Vetten 0 g 0 g

*Creatine is geen volledig eiwitmolecuul en wordt daarom niet als eiwit gedeclareerd op het etiket, maar het levert wel energie

Voordelen:
* Verhoogt het creatine gehalte in de spieren.
* Stimuleert de ATP productie.
* Vergroot de spierkracht en het uithoudingsvermogen.
* Bevordert het spierherstel na een training.
* Versnelt de opbouw van spiermassa.
* Goede prijs-kwaliteit verhouding.
Bewaaradvies:
Na opening goed sluiten, koel en droog bewaren.
Waarschuwing:
Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Dit product is geen substituut voor een gevarieerde voeding
Frequently Asked Questions:

 

Wat wordt er bedoeld met lichaamseigen stof?
Creatine wordt door ons lichaam aangemaakt in onze lever, alvleesklier en nieren. Ook haalt ons lichaam creatine uit vlees en vis (zo’n 5 g per kilo vlees). Als je 2 kilo vlees eet komt dat dus overeen met zo’n 10 g creatine, de dosis creatine die je nodig hebt in de oplaadfase. 98% van de creatine in ons lichaam is opgeslagen in de spieren als vrije creatine of gebonden aan een fosfaat molecuul. ATP (Adenosine Tri Phosphate) is een directe bron van energie voor spiercontracties, vooral belangrijk bij korte energiestoten, anaerobe, high intensity trainingen als sprinten of gewichtstraining.
Wordt creatine beter opgenomen als je het met koolhydraten neemt?
Een studie aan het Queen’s Medical Center in Notthingham, Engeland, onderzocht de effecten van koolhydraatinname op de creatine opname. Vier maal daags, vijf dagen lang, gaven wetenschappers 24 gezonde mannen (met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar) 5 g creatine óf 5 g creatine en 30 minuten later 93g koolhydraten met een hoge glycemic index. Beide supplementatie schema’s zorgden voor grote toenames in de creatine voorraad. Dat komt omdat de insuline uitstoot gestimuleerd wordt door simpele suikers welke een rol spelen in het transport van creatine naar de spiercellen.
De absorptie van creatine door de spiercel is in de eerste plaats afhankelijk van de effectiviteit van de hoeveelheid aanwezige insuline. Insuline is een anabool hormoon dat er voor zorgt dat je cellen koolhydraten, aminozuren (eiwitten) en creatine moleculen opnemen. Als je creatine inneemt met water zal het de insuline afgifte niet stimuleren, omdat daar koolhydraten bij nodig zijn. Creatine innemen met vruchtensap is beter dan gewoon met water, maar een glas vruchtensap alleen bevat niet genoeg koolhydraten om een significante stijging van insuline teweeg te brengen.
Beïnvloed cafeïne de opname van creatine?
Belgische wetenschappers vergeleken de effecten van creatine inname (0.5g/1.1kg lichaamsgewicht per dag) naast creatine plus cafeïne (5mg/1.1kg lichaamsgewicht per dag) over een periode van 6 dagen. De hoeveelheid cafeïne die werd ingenomen stond gelijk aan 454mg voor een persoon van 100kg, een kop koffie bevat zo’n 200mg caffeine, dus deze dosering is ongeveer gelijk aan twee koppen koffie.
De niveaus PCr werden bij beide groepen groter. De studie toonde aan dat cafeïne de effecten van creatine benadeelt. Veel atleten drinken regelmatig koffie of cola, producten die cafeïne bevatten maar kunnen hier, na het innemen van creatine, beter een paar uur mee wachten